Pätevä sähkömies pelastaa harmeilta

Ammattilainen tapaa työssänsä kaikenlaisia oman elämänsä remonttimiesten tee-se-itse-viritelmiä.
Kimmo Hallamaa Humaliston Sähköstä kertoo hänen työkohteissaan esille tulleista vaarallisista viritelmistä, ja selventää, miksi ne ovat aina huonoja ratkaisuja.

Jos epäilet, että kodissasi on huonosti tehtyjä tai vaarallisia sähköasennuksia, ota yhteyttä ammattitaitoiseen sähköasentajaan, jolla on työhön vaadittavat pätevyydet. Sähköalan yrityksiä löydät Zeckit-hausta, jonka avulla näet myös yrityksillä olevat sähköpätevyydet.

1. Saneerauskohde, jossa kaikki komponentit olivat irrallaan. Joku oli yrittänyt tunkea puhelinpistorasian viereen kaksiosaisen pistorasian. Tällaisesta virityksestä seuraa, että asukas saattaa joutua alttiiksi vaaralliselle jännitteelle.

2. Vääriä kytkentöjä tulee aika usein esille. Esimerkiksi johtimien värit ovat menneet sekaisin, minkä seurauksena maadoitetusta pistorasiasta voikin saada sähköiskun.

3. Alimittaiset johdot voivat ylikuumentua ja aiheuttaa tulipalon.

4. Löysät liitokset voivat aiheuttaa paloriskin.

5. Väärin mitoitetut suojalaitteet tai niiden puuttuminen on melko yleistä kohteissa, joissa on tehty laitonta urakointia tai tee-se-itse-kytkentöjä. Suojalaitteet ovat olemassa syystä.

Jos epäilet, että kodissasi on huonosti tehtyjä tai vaarallisia sähköasennuksia, ota yhteyttä ammattitaitoiseen sähköasentajaan, jolla on työhön vaadittavat sähköpätevyydet. Sähköalan yrityksiä löydät Zeckit-hausta, jonka avulla näet myös yrityksillä olevat pätevyystyypit.

Lue myös: Koti tai piha remonttiin – mistä hyvä yritys?