Parveke ja terassi kesäkuntoon

Lämpimät päivät ja auringonpaiste houkuttelevat menemään ulos viettämään aikaa, joten on korkea aika laittaa parveke ja terassi kesäkuntoon. Lue mitkä tämän kesän sisustustrendit ovat ja ammenna kuvista inspiraatiota oman terassin suunnittelun.

Parveke ja terassi kesäkuntoonTänä kesänä kukat ja kasvit sijoitellaan kerroksellisesti

Kesällä 2018 trendikästä on pienviljely ruukuissa ja laatikoissa, ja suosiossa on edelleen myös kesäkeittiö. Itse kasvatetut yrtit ovat kesäkeittiön pikantti piristys. Istutuksissa näkyy kerroksellisuus, kun ruukut ryhmitellään kauniiksi kokonaisuuksiksi. Vertikaalinen vihersisustaminen näkyy viherseininä, jotka voit rakentaa myös vaikka puulaatikoista, kuten yllä olevassa kuvassa on tehty. Puiset laatikot voit maalata lempivärillä tai tämän hetken trendiväreillä, kuten violetilla ja tummalla roosalla.

Parveke ja terassi kesäkuntoon
Ruukkuyrtit ovat kauniita katsella ja maukkaita maistella

Päästä luovuus valloilleen ja tee itse terassikalusteetParveke ja terassi kesäkuntoon
Päästä luovuus valloilleen ja tee itse terassikalusteet

Kesällä terassilla ja parvekkeella vietetään paljon aikaa, jolloin tärkeintä on, että sisustus miellyttää omaa silmää. Kokeile ja testaa eri värejä ja kasveja mieltymystesi mukaan. Terassikalusteet voi näppärä nikkari tehdä itse persoonallisista kierrätysmateriaaleista, kuten vanhoista autonrenkaista tai puulankuista. Peilipinnat ovat tulleet osaksi parvekkeiden sisustusta ja istutuksia. Tuunaa vanha vintiltä löytynyt aarre sointumaan kesähuoneen ilmeeseen, sillä ikkunanpoka toimii oivana raamina peilille.

Parveke ja terassi kesäkuntoon
Toista lempiväriäsi rohkeasti istutuksissa ja tekstiileissä

Istutuksilla saat luotua omannäköisen rentoutumispaikan. Kesäkukkia valitessa tärkeintä on miettiä parvekkeelle tai terassille tulevaa valon määrää ja kuinka korkeaksi lämpötila nousee. Kukkien ja kasvien valinnassa kannattaa käyttää ammattilaisen apua, joten voit etsiä työhön puutarhurin tai pihasuunnittelijan. Jos et ole viherpeukalo, mutta kaipaat silloin tällöin piristystä parvekkeelle tai juhlapöytään, leikkokukat ovat oiva valinta. Leikkokukista saat koottua isoja juhlallisia sommitelmia tai arkisempia kimppuja tuomaan väriä ja tunnelmaa.

Parveke ja terassi kesäkuntoon
Leikkokukat luovat juhlavaa tunnelmaa

Talven jälkeen kesähuoneet on hyvä myös puhdistaa lattiasta kattoon tai ainakin pyyhkäistä kalusteet puhtaiksi. Lasitusten pesu voi myös olla tarpeen. Käänny tarvittaessa siivousalan ammattilaisen puoleen, jos oma aika, into tai kunto ei riitä ikkunoiden puhdistukseen. Katso täältä vinkit siivousfirman valintaan.


Laura Rinta-Jouppi

Laura Rinta-Jouppi

Laura on palvelumuotoilun ammattilainen, jolla on poikkitieteellinen tausta. Toimittajakokemuksen ansiosta myös sisältömuotoilu on Lauralla hanskassa. Zeckitiin Laura tekee sisältöä vaihtelevista aiheista. Juttutoiveita otetaan myös vastaan!

Katso kaikki kirjoitukset