Näin hankit siistin kodin juhliin

Kesä on perinteisesti juhlien aikaa, mutta nykypäivänä juhlan aiheita riittää ympäri vuoden. Onko mielessäsi esimerkiksi rapujuhlat, halloween-bileet tai pikkujoulut?. Isommat juhlat, kuten häät, järjestetään usein vuokratussa tilassa, mutta pienemmät juhlat, kuten ylioppilasjuhlat ja muut pienemmät kekkerit pidetään yleensä kotona. Ja sehän tietysti tietää sitä, että kaikkien muiden juhlavalmistelujen lisäksi pitäisi ehtiä siivoamaankin! Jos et halua tai pysty itse siivoamaan kotiasi, niin kannattaa etsiä hommaan ammattilainen esimerkiksi Zeckit-palvelun avulla. Mutta mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon siivouspalveluyritystä valitessa?

Jos siivous uuvuttaa, kannattaa hommaan etsiä ammattilainen Zeckit-palvelun avullaMonet yritykset tarjoavat yksityishenkilöille siivouspalvelua kotisiivouksen nimellä. Kotisiivous voi olla asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan joko viikoittain tehtävä siivous tai kertasiivous.

Tyypillisesti kotisiivouksessa imuroidaan ja märkäpyyhitään muun muassa kaikki hyllyt sekä lattiapinnat sekä imuroidaan matot, ovet, karmit ja peilit pyyhitään, keittiön altaat, pinnat ja laitteet pyyhitään, tiskit laitetaan koneeseen sekä kylpyhuoneen amme, WC-istuin, tasot ja pesuallas puhdistetaan. Usein siivooja vaihtaa myös lakanat ja vie roskat, mikäli asiakas näin haluaa.

Sen sijaan muun muassa ikkunoiden, saunan, seinien, katon tai uunin pesu ja vaatteiden silittäminen pitää yleensä tilata erillisenä palveluna. Ennen siivouksen tilaamista kannattaa aina selvittää omat siivoustarpeensa sekä mitä kaikkea siivouspalvelun viikko- tai kertasiivoukseen sisältyy ja mitkä palvelut pitää tilata erikseen.

Miten löydän hyvän ja luotettavan siivousfirman?

Ennen siivouksen tilaamista kannattaa aina selvittää yrityksen taustatiedot ja referenssit sekä kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin. Täältä löydät lisää vinkkejä yrityksen valintaan. Kun ostat siivouspalvelun yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, voit tehdä työstä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Lue täältä lisää kotitalousvähennyksen tekemisestä

Siivouspalvelua valitessa kannattaa pyytää tarjous useammalta yritykseltä ja tarkastaa, mitä tuntiveloitus sisältää. Tarjouspyynnön pohjaksi on hyvä itse arvioida, kuinka kauan oman kodin siivoukseen itseltä suunnilleen menee aikaa. 50 neliön asunnon perusteelliseen siivoukseen menee siivouspalvelulta yleensä noin 3–4 tuntia.

Kotisiivous maksaa noin 30–45 euroa tunnilta. Hinta on korkeampi pääkaupunkiseudulla kuin muualla Suomessa, ja kertasiivous on yleensä tuntihinnaltaan kalliimpi kuin säännöllinen kotisiivous. Tuntihinta ei kuitenkaan välttämättä tarkoita lopullista hintaa, sillä urakan kestoon vaikuttaa kodin yleinen siisteys. Mitä ammattitaitoisempi tekijä on, sitä nopeammin työ tottakai edistyy.

Sitten eikun jalat pöydälle ja etsimään sopivaa siivojaa!

Hae yrityksiä

Lähteet

Verohallinto

Siivous.info

Suomalaisen työn liitto


Tuula Alanen

Tuula Alanen

Tuula on viestinnän, tapahtumajärjestämisen ja suomen kielen moniottelija, joka tuo aina mukanaan kasan uusia ideoita. Tuula vastaa Zeckitin viestinnästä ja kirjoittaa blogiin muun muassa ajankohtaisista uudistuksista ja vinkkejä palvelun käyttöön.

Katso kaikki kirjoitukset