Koti tai piha remonttiin, mistä hyvä yritys?

Koti on remontin tarpeessa, pihan istutukset olisi tarkoitus laittaa uusiksi tai harkitset kotisiivouksen hankkimista, mutta työn tekijä on vielä hakusessa.

Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon yritystä valitessa? Ja mistä sitten löytää hyvän yrityksen?

Koti tai piha remonttiin, mistä hyvä yritys?Millä perusteella yritys kannattaa valita?

Usein ostopäätökseen vaikuttaa hinta, mutta pelkästään hinnan perusteella ei ole fiksua tehdä päätöstä: halvin ei ole useinkaan paras. Tärkeä ostopäätökseen vaikuttava seikka on tietysti työn laatu, jonka voi varmistaa tarkastamalla yrityksen referenssit ja asiakasarviot ennen työn tilaamista, mutta myös yrityksen hoitamat velvoitteet, kuten vakuutukset ja verot on hyvä pitää mielessä.

Kotitaloustöistä, kuten kodin remonteista, kotisiivouksesta tai hoivapalveluista voi saada kotitalousvähennyksen, joten on hyvä selvittää myös, kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin, eli voitko tehdä kotitalousvähennyksen kyseisen yrityksen palveluista. Lue täältä lisää kotitalousvähennyksen tekemisestä.

Etenkin remonttiurakoitsijaa valitessa on hyvä miettiä, tarvitseeko työn tekemiseen jotakin lupia tai pätevyyksiä. Esimerkiksi erilaisten sähkötöiden ja -asennusten tekemiseen tarvitaan pätevyydet. Ennen vuotta 1994 rakennetussa talossa ja asunnoissa tulee ennen rakenteiden purkamista teettää myös asbestikartoitus, jotta voidaan tietää, tarvitaanko paikalle urakoitsija, jolla on luvat asbestinpurkuun.

Mistä löydän hyvän yrityksen?

Kun vaatimukset työn tekijälle ovat selvillä, voi alkaa itse etsintäprosessiin. Zeckit-haku auttaa löytämään eri alojen ammattilaisia. Hyödyllisen Zeckit-selvityksen avulla saat yrityksistä helposti lisätietoja, jotka lisäävät yritysten läpinäkyvyyttä ja auttavat näin palveluntarjoajan valinnassa. Lue täältä vinkit, miten Zeckit auttaa remonttiyrityksen valitsemisessa.

Zeckit-selvityksellä näytettäviä yritystietoja ovat muun muassa työntekijöiden määrä, yrityksen ikä, liikevaihto ja tieto kotitalousvähennyksestä. Yrityksen iällä tai liikevaihdolla ei ole suoraa yhteyttä työn laatuun tai yrityksen luotettavuuteen, mutta kalliimmissa, pitkiä vastuita tai takuita sisältävissä töissä, kuten remonteissa, nämä seikat kannattaa huomioida. Zeckit-haun tuloksista voi myös suodattaa ne yritykset, joilla on asbestinpurkuluvat tai sähköpätevyydet, joten näet heti, onko yrityksellä tarvitsemiasi pätevyyksiä.

Luotettava Kumppani -yrityksistä on Zeckit-selvityksellä aiemmin mainittujen yritystietojen lisäksi saatavilla myös tulkinta yrityksen vero- ja työeläkemaksuista sekä tapaturma- ja vastuuvakuutuksista. Tämä lisää yritysten läpinäkyvyyttä. On myös erittäin tärkeää, että urakoitsijan vakuutukset ovat kunnossa, jotta et työn tilaajana joudu vastuuseen, jos jokin vahinko tapahtuisi.

Zeckit-selvityksellä on nähtävissä myös arviot, joita yritys on saanut muilta asiakkailtaan, ja voit antaa myös oman arviosi, kun tilaamasi työ on valmis. Kannattaa laittaa hyvä kiertämään antamalla hyville yrityksille hyvää palautetta. Näin muutkin näkevät, keneltä kannattaa tilata. 

 Hae yrityksiä

 

 

Tuula Alanen

Tuula Alanen

Tuula on viestinnän ja markkinoinnin moniottelija, joka tuo aina mukanaan kasan uusia ideoita. Tuula vastaa Zeckitin viestinnästä ja jakaa blogissamme muun muassa erilaisia hyödyllisiä vinkkejä yrittäjille.

Katso kaikki kirjoitukset