Yrittäjä, älä tule huijatuksi!

Rehellisten yrittäjien lisäksi kentällä vipeltää jos jonkinlaista helppoheikkiä ja huijaria, jotka yrittävät parhaansa kiskoakseen yrittäjäpolon taskusta viimeisetkin pennoset. Miten yrittäjä nykypäivänä enää uskaltaa tilata mitään, kun jokaisessa myyjän yhteydenotossa vaanii riski tulla huijatuksi? Kokosimme vinkit, kuinka voit välttyä yleisimmiltä yrittäjiin kohdistuvilta huijauksilta.

1. Olemattomat yrityshakemistot

Varsinkin vastaperustettuja yrityksiä huijataan usein erilaisilla puhelinmyyntikikoilla, sillä kokematon yrittäjä haksahtaa helpommin tilaamaan yritykselleen kaikenlaista. Yksi yleisimmistä suomalaisiin pk-yrityksiin kohdistuvista huijauksista onkin lisänäkyvyyden myyminen yrityshakemistoihin. Oikea ja asiallinen yrityshakemisto on yrittäjälle hyvä juttu näkyvyyden kannalta, mutta huijareiden myymät hakemistot eivät useinkaan ole edes olemassa, tai eivät tarjoa luvattua näkyvyyttä tai sisältöä.

Ennen tilaamista kannattaakin selvittää, millainen hakemisto on kyseessä, millaista näkyvyyttä sillä saa, mitä tilaus sisältää, mitä se maksaa ja mitkä tilaus- ja peruutusehdot ovat. Tämä onnistuu parhaiten pyytämällä kirjallinen tarjous sähköpostiin. Rehellisen myyjän kanssa voit sopia, että tutustut ensin hakemistoon, ja päätät vasta sitten, haluatko sitoutua tilaukseen. Eniron 0100100-palvelusta voit tarkastaa, että myyjä soitti oikeasta yrityksestä.

Rehellisten yrittäjien lisäksi kentällä vipeltää jos jonkinlaista helppoheikkiä ja huijaria, jotka yrittävät parhaansa kiskoakseen yrittäjäpolon taskusta viimeisetkin pennoset. Miten yrittäjä nykypäivänä enää uskaltaa tilata mitään, kun jokaisessa myyjän yhteydenotossa vaanii riski tulla huijatuksi? Kokosimme vinkit, kuinka voit välttyä yleisimmiltä yrittäjiin kohdistuvilta huijauksilta.

2.Tilausansat

Kuulostaako puhelinmyyjän tarjous liian hyvältä ollakseen totta? Sitä se silloin todennäköisesti onkin. Jos saat tuotteen tai palvelun epäilyttävän halvalla tai sinulle tarjotaan ilmaiseksi tai postikulujen hinnalla kokeilujaksoa, saatat samalla sitoutua tietämättäsi automaattisesti jatkuvaan tilaukseen eli tilausansaan, jota on vaikea irtisanoa.

Yrittäjällä ei ole etämyynnissä samaa lain takaamaa 14 päivän peruutusoikeutta kuin kuluttaja-asiakkaalla. Kannattaakin harkita tarkkaan, ennen kuin sopii puhelimessa tilaavansa mitään. Puhelinmyyjältä voi esimerkiksi pyytää kirjallisen tarjouksen sähköpostiin tai kysyä, tarjoaako yritys peruutusmahdollisuuden, jos tilaus ei miellytäkään. Rehelliset yritykset yleensä tarjoavat tämän mahdollisuuden, sillä heillä ole tarvetta pakottaa yritystä sitoutumaan tilaukseen heti. Muista myös varmistaa, että saat tilauksestasi kirjallisen vahvistuksen, josta selviävät tilauksen ehdot.

3. Huijauslaskut

Huijarit ovat viime vuosina erikoistuneet myös huijauslaskuihin ja aiheettomiin perintäkirjeisiin. Jos perintäfirmalta tulee yllättäen kysely maksamatta jääneestä laskusta, ja olet omasta mielestäni hoitanut laskut mallikkaasti, kannattaa ottaa yhteyttä tahoon, josta lasku on alun perin peräisin. Kyseessä voi olla täysin tekaistu perintä.

Huijarit saattavat myös soittaa laskuttavan yrityksen nimissä ja väittää laskujesi erääntyneen. Tällöin kannattaa ottaa aikalisä, eikä syöksyä suin päin maksamaan laskua, jonka tiedot he ystävällisesti kertoivat puhelimessa. Puhelinsoitto yrityksen oikeaan asiakaspalveluun varmistaa, että kyseessä on oikea muistutus ja oikeat laskutustiedot, eivätkä rahasi päädy huijarin tilille.

Laskuja saatetaan myös lähettää tilauksista, joita et ole ikinä tehnyt, kuten esimerkiksi erilaisista luettelotiedoista ja yritysrekistereistä, joihin liittymisestä tai lisänäkyvyyden ostamisesta ei ole sovittu. Niinpä kannattaa olla kaiken kaikkiaan tarkkana laskuja hyväksyessä.

4. Toimitusjohtajahuijaus

Kun lomakausi lähenee, lisääntyvät myös toimitusjohtajahuijaukset. Tässä huijauksessa yritystä yritetään saada maksamaan tekaistu tilisiirto huijarin tilille. Klassisessa tapauksessa pyyntö kiireellisestä rahansiirrosta tulee sähköpostista, joka on tekaistu muistuttamaan esimerkiksi yrityksen toimitusjohtajan tai lakimiehen sähköpostiosoitetta, tai lähettäjäosoite näyttää täysin kyseisen henkilön oikealta osoitteelta. Siispä jos toimarinne pyytää kesken kesälomansa tekemään kiireellisen rahansiirron, älä epäröi soittaa hänelle tai tarkistaa asiaa muuta kautta.

Fiksusti toimimalla on mahdollista välttyä huijauksilta. Yrityksen kannattaa myös ennakoida erilaiset mahdolliset riskitilanteet ja kouluttaa sekä tilapäinen että vakituinen henkilöstö hyvin erilaisten huijausten varalta. Lue täältä myös vinkit, kuinka tarkastat uusien yhteistyökumppaniesi taustat.

Lähteenä jutun tekemiseen on käytetty näitä sivustoja, joilta löydät myös hyviä vinkkejä, kuinka selvität asiat, jos olet jo joutunut huijatuksi:

Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Viestintävirasto

Kuluttajaliitto

Suomen poliisi

 


Tuula Alanen

Tuula Alanen

Tuula on viestinnän, tapahtumajärjestämisen ja suomen kielen moniottelija, joka tuo aina mukanaan kasan uusia ideoita. Tuula vastaa Zeckitin viestinnästä ja kirjoittaa blogiin muun muassa ajankohtaisista uudistuksista ja vinkkejä palvelun käyttöön.

Katso kaikki kirjoitukset