10 vinkkiä jouluna rentoutumiseen

Jouluna on hyvä hetki levätä ja ladata akkuja ennen uuden vuoden alkamista. Aina se ei kuitenkaan ole niin helppoa, etenkään jos päivät ennen joulua ovat olleet kiireisiä ja työntäyteisiä, minkä lisäksi olet ravannut vielä jouluostoksillakin. Hyvissä ajoin ennen jouluaattoa kannattaa pysähtyä, hengittää syvään ja miettiä, miten voisit kunnolla rentoutua tänä jouluna. Kokosimme sinulle avuksi 10 vinkkiä, joiden avulla pääset taatusti rentoon fiilikseen.

10 vinkkiä jouluna rentoutumiseen

1. Sulje työsähköposti ja pidä sometauko

Tämä kuulostaa aika radikaalilta ohjeelta, mutta kannattaa kokeilla! Somepäivitykset tai työasiat eivät katoa mihinkään parissa päivässä, mutta jo pieni tauko virkistää, ja saa sinut ehkä harkitsemaan someen käyttämääsi aikaa laajemminkin.

2. Nuku pitkään

Jouluna on aika unohtaa kello ja aikataulut. Nuku joulun vapaapäivinä ihan niin pitkään kuin pystyt ja huvittaa. Jos olet aamuvirkku, mene aikaisin illalla nukkumaan ja varaa kunnolla aikaa nukkumiselle.

3. Vietä pitkiä aamiaisia ja pyjamapäiviä

Ihanaa, kun jouluna voi kerrankin lukea rauhassa lehden ja herkutella kunnollisella pitkällä aamiaisella. Haahuile kaikessa rauhassa pyjamahousut jalassa vaikka koko päivä (tai viikko).

4. Lue kirjoja

Käperry sohvalle viltin alle joululahjaksi saamiesi suklaakonvehtien seuraksi ja uppoudu hyvään kirjaan vaikka koko päiväksi.

5. Tapaa ystäviä

Sovi ystäviesi kanssa treffejä ja tee heidän kanssaan kivoja juttuja. Onko teillä esimerkiksi yhteinen harrastus tai kiinnostuksen kohde? Tai kokeilkaa vaikka yhdessä jotain uutta harrastusta. Ystävien näkeminen tekee aina hyvää.

6. Liiku paljon ulkona

Sisällä istumisesta tulee pidemmän päälle vähän tunkkainen olo. Uhmaa siis säätä, pukeudu hyvin ja mene ulos, vaikka taivaalta sataisi koiria ja kissoja. Jälkeenpäin kiittelet itseäsi, miten pienestäkin ulkoilusta tuli hyvä olo.

7. Lähetä puoliso ja lapset mummolaan

Jos kaipaat omaa aikaa, niin lähetä perhe pois jaloistasi. Vietä ilta kotona ylhäisessä yksinäisyydessäsi, syö herkkuja ja puuhaile lempijuttujasi rauhassa ihanasta hiljaisuudesta nauttien.

8. Käy elokuvissa

Joulun aikaan ensi-iltoihin tulee aina paljon elokuvia ja joulupyhien jälkeen elokuvateatterit suorastaan pursuavat ihmisiä. Jos sinua ei haittaa törmätä tuttuihin, niin eikun sekaan vain!

9. Syö hyvin

Nam kinkkua, lohta, mätiä, sienisalaattia.. Ja sitten jälkkäriksi vielä vähän kakkua ja suklaata. Kun jouluruuat alkavat tympäisemään ja loma lähenemään loppuaan, hemmottele itseäsi vielä ravintola-aterialla, jossa ei ole hitustakaan jouluruokaa.

10. Älä juo liikaa alkoholia

Jouluna voi tulla houkutus tissutella tai ottaa alkoholia vähän reilumminkin. Älä kuitenkaan juo liikaa tai ainakaan joka päivä, sillä alkoholi vaikuttaa unen laatuun ja saa näin sinut entistäkin väsyneemmäksi.


Tuula Alanen

Tuula Alanen

Tuula on viestinnän ja markkinoinnin moniottelija, joka tuo aina mukanaan kasan uusia ideoita. Tuula vastaa Zeckitin viestinnästä ja jakaa blogissamme muun muassa erilaisia hyödyllisiä vinkkejä yrittäjille.

Katso kaikki kirjoitukset