22.03.2018

Putkiremontin vaiheet

Putkiremontti, viralliselta nimeltään linjasaneeraus, on ajankohtainen putkien palveltua 30–60 vuotta. Putkiremontti voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: valmistelu, suunnittelu ja toteutus.

Valmisteluvaiheessa kartoitetaan taloyhtiön tilannetta ja tarvetta remontille. Osakaskyselyillä voidaan kartoittaa pesutilojen ja putkiston kuntoa. Onko esiintynyt vuotoja, tukoksia tai jotain muuta poikkeavaa? Putkiston kuntotutkimus antaa yksityiskohtaisen kuvan nykytilanteesta ja korjaustarpeista. Kunnossapitotarveselvityksestä käy ilmi muut suunnitteilla olevat remontit viiden vuoden ajalle. Putkiremontin yhteydessä voi olla viisasta tehdä muitakin korjauksia esimerkiksi sähköverkkoon tai ilmanvaihtoon. Näiden tietojen pohjalta isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus päättävät tulevat toimet.
Lue lisää
13.03.2018

Miten putkiremontin hinta muodostuu?

Putkiremontti, viralliselta nimeltään linjasaneeraus, saa monella karvat nousemaan pystyyn. Asukkaat laskeskelevat eurojaan ja pohtivat remontin lopullista hintaa. Varmaa on kuitenkin, että onnistunut putkiremontti nostaa useimmiten asunnon arvoa ja lisää asumismukavuutta.

Putkiremontille on mahdotonta antaa tarkkaa ja yleispätevää hintaa, koska kaikki kohteet ovat erilaisia ja vaativat erilaajuisia ratkaisuja, mutta tässä hieman tietoa, mistä hinta muodostuu.
Lue lisää
01.03.2018

Mistä rahat remonttiin?

Remontti voi tulla kenelle tahansa yllättäen: ehkä hengitysoireet paljastivat talon hiljalleen kasvaneet homeongelmat tai talvipakkaset pistivät asunnon vanhenevan putkiston pois pelistä. Vaikka remonttitarinoita on monenlaisia, noudattelevat urakan rahoitusvaihtoehdot pitkälti samaa kaavaa: on korkoja, kuluja ja ehtoja, joita pyrimme tässä jutussa selventämään.

Lue lisää
21.02.2018

Yrittäjän vinkit someen

Kuka olisikaan sopivampi antamaan vinkkejä yrittäjälle kuin toinen samassa veneessä oleva? Mesimarja Paatero on Of Happiness X 40 brändin perustaja, muotoilija ja joogaopettaja. Hän kertoo kokemuksistaan sosiaalisen median hyödyntämisestä markkinoinnissa ja myynnissä.

Lue lisää
13.02.2018

Ilahduta ystävää palvelulla

Ystävänpäivä on loistava hetki muistaa ystävää tai puolisoa. Konmarituksen kulta-aikana monikaan ei enää halua lahjaksi materiaa, vaan enemmän ilahduttaa lahjaksi ostettu palvelu tai lahjakortti, jolle lahjan saajalla on oikeasti käyttöä. Mutta mistä voin tietää, miltä yritykseltä palvelu kannattaa ostaa?

Lue lisää
12.02.2018

Yrittäjä, älä tule huijatuksi!

Rehellisten yrittäjien lisäksi kentällä vipeltää jos jonkinlaista helppoheikkiä ja huijaria, jotka yrittävät parhaansa kiskoakseen yrittäjäpolon taskusta viimeisetkin pennoset. Miten yrittäjä nykypäivänä enää uskaltaa tilata mitään, kun jokaisessa myyjän yhteydenotossa vaanii riski tulla huijatuksi? Kokosimme vinkit, kuinka voit välttyä yleisimmiltä yrittäjiin kohdistuvilta huijauksilta.

Lue lisää
08.02.2018

Kuinka tehdä intohimosta työ

Oletko miettinyt yrityksen perustamista, mutta et oikein tiedä, mitä haluaisit tehdä? Mesimarja Paatero on Of Happiness x 40 brändin perustaja, muotoilija ja joogaopettaja. Hän on onnistunut tekemään intohimostaan työn ja kertoo nyt vinkit, kuinka sinäkin voit onnistua siinä.

Lue lisää
01.02.2018

Löydä luotettava tekijä

Luet kahvikupin äärellä Pientalo ja piha -lehteä ja inspiroidut uusista kaakelimalleista niin, että alat etsiä luotettavaa tekijää kylpyhuoneremonttiin. Googlailun jälkeen päädyt Suomela.fi -sivustolle ja siellä Zeckit -hakuun. Vertailet vaihtoehtoja ja pyydät tarjouksen muutamasta paikasta. Eipä aikaakaan kun unelmien kylpyhuone onkin jo valmis!

Pientalo ja piha -lehden ja Suomela-sivuston taustayritys suomalainen Freemium Media Oy on Zeckitin pitkäaikainen partneriyritys. Yrityksen toimitusjohtaja Robert Kullström kertoo palvelu-uudistuksista, jotka helpottavat entisestään kuluttajan päätöksentekoa remontointi- ja rakennusprojekteissa.

Lue lisää
17.01.2018

Kerää asiakasarvioita Zeckit-widgetillä

Haluaisitko kerätä asiakaspalautetta yrityksesi toiminnasta, mutta et oikein tiedä miten ja millä välineellä? Zeckit-widget on kätevä arvioiden keräämisen ja markkinoinnin työkalu, jonka tarjoamme käyttöösi – aivan ilmaiseksi.

Lue lisää
11.01.2018

Taloyhtiön hallituksen vuosi

Moni meistä tekee hallitustyötä taloyhtiönsä hyväksi. Usein taloyhtiön päätöksissä on kyse isoista summista, kun esimerkiksi linjasaneeraus tai julkisivuremontti tulevat ajankohtaisiksi. Taloyhtiön hallituksen toiminnassa on vuosittain toistuvia asioita, jotka kokosimme vuosikelloksi. 
Lue lisää