18.07.2018

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan ja viihtyisän

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä huoneista kodissa, ja siksi siihen kannattaa myös panostaa. Tärkeintä kylpyhuonetta suunnitellessa on miettiä, ketkä kylpyhuonetta käyttävät ja mitä toimintoja sinne tarvitaan. Kokosimme tähän postaukseen vinkit, millainen on toimiva ja viihtyisä kylpyhuone ja mitä kaikkea kylpyhuoneen suunnittelussa ja remontoinnissa kannattaa huomioida.
Lue lisää
11.07.2018

Yrittäjän vinkit perheen perustamista harkitsevalle

Palkollisena työskentelevä ja yrittäjä ovat hyvin erilaisessa tilanteessa perheen perustamista harkitessa. Yrittäjä ei voi vain ilmoittaa päivää, milloin jää äitiyslomalle vaan valmistelut kannattaa aloittaa jo harkintavaiheessa.

”Itse aloin luomaan pohjaa yrityksen jatkumiselle jo ennen kuin aloimme yrittää vauvaa. Etsin esimerkiksi henkilön, joka voisi jatkaa yrityksen toimintaa sitten, jos vauvaonni suosii”, Luhtavilla Oy:n omistaja Tuuli Luhtalampi kertoo. Luhtavilla on kotoisa yrittäjävetoinen liikuntastudio Espoossa. Yritys oli alkuun yhden naisen yritys. Vuosien varrella toiminta on kasvanut työllistäen tällä hetkellä useamman henkilön.

Luhtalampi viettää tällä hetkellä suurimman osan ajastaan pienen poikavauvan kanssa. Ennen pojan syntymää Luhtalampi teki paljon valmisteluja, jotta yritys pyörisi normaalisti hänen poissaollessaan. Lue Luhtalammen vinkit, kuinka valmistautua yrityksen kannalta vauvan tuloon.

Lue lisää
04.07.2018

Toimi fiksusti, kun kotimyyjä kolkuttaa ovellesi

Ongelmat erilaisten remonttien kotimyynnissä ovat kasvaneet viime vuosina. Monelle meistä tilanne on valitettavasti tuttu: Remonttimyyjät tulevat ovelle, tekevät ehkä jonkinlaisen kuntotarkastuksen asuntoon ja tarjoavat sitten remonttia hintaan, jota ei heidän mukaansa saa muualta. Tarjous on voimassa vain, jos päätös tehdään heti. Joskus remonttiesittely kestää tunteja, eikä myyjä suostu poistumaan pyynnöistä huolimatta. Remontointiin perehtymätön haksahtaa tässä kohtaa helposti allekirjoittamaan kalliin ja toisinaan jopa tarpeettoman remonttisopimuksen. Miten tilanteessa oikein pitäisi toimia, jotta ei tulisi ostaneeksi turhaa ja kallista remonttia?

Lue lisää
29.06.2018

Millainen on hyvä referenssi?

Mikään markkinointikikka tai mainos ei todennäköisesti saa ihmisiä yhtä innokkaasti ostamaan palvelujasi kuin tyytyväisten asiakkaiden yrityksestäsi ja tuotteistasi kertomat tarinat ja suosittelut. Joka kerta kun asiakas on tekemässä ostopäätöstä, hän puntaroi eri vaihtoehtoja ja arvioi mahdollisia riskejä, jotka hän ottaa tilaamalla sinun yrityksesi tekemään työn. Sillä kyllähän me kaikki tiedämme, että aina kaikki ei mene ihan putkeen. Mitä enemmän sinulla on tarjota todistusaineistoa onnistuneista töistä, sitä turvallisempana vaihtoehtona yrityksesi näyttäytyy.

Lue lisää
27.06.2018

Vastasitko kyllä? Poimi tästä viisi vinkkiä hääsuunnitteluun

Kesä on häiden sesonkiaikaa, mutta suurin osa häävalmisteluista tehdään jo paljon ennen varsinaista hääpäivää. Moni morsian on jo pikkutytöstä asti suunnitellut, millaiset häät haluaa. Mutta kun pitäisi oikeasti tehdä suunnitelmia ja lyödä asioita lukkoon, voi sormi mennäkin suuhun. Mistä kannattaa aloittaa? Ketä kutsua häihin? Aloin suunnittelemaan omia häitämme hyvissä ajoin, mutta yllätyin silti siitä, miten paljon työtä ja erilaisia huomioitavia asioita häiden järjestelyyn liittyy. Kokosinkin tähän kirjoitukseen vinkit, missä järjestyksessä ja miten häitä kannattaa lähteä suunnittelemaan.

Lue lisää
19.06.2018

Positiiviset arviot ovat markkinoinnin paras viidakkorumpu

Suositteluilla on suuri vaikutus asiakkaiden ostopäätöksiin ja viidakkorumpu onkin yksi tehokkaimmista ja vaikuttavimmista markkinointikeinoista. Niin vaikuttava, että tutkimuksen mukaan yli 90 % kuluttajista toteaa arvioiden vaikuttavan heidän ostopäätöksiinsä. Ystävien kommentit ja internetistä löytyvät arviot vaikuttavat siis asiakkaiden päätöksiin huomattavan paljon perinteistä mainontaa enemmän. Suositteluilla on erityisen suuri merkitys palvelutarjoajan valinnan kohdalla, koska palvelut ovat aineettomia, eikä niitä voi vertailla käytännössä samalla tavalla kuin konkreettista tuotetta.

Lue lisää
14.06.2018

Viisi vinkkiä kesämökin kunnostamiseen

Suomessa oli Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 kaikkiaan 502 900 kesämökkiä. Voisi siis sanoa, että suomalaiset ovat mökkikansaa. Mökkielämä on muuttunut vuosien varrella, sillä nykyisin mökille mennään rentoutumaan arjen kiireistä, ja harva kaipaa työleiriä mökillä. Mitä mökillä sitten kannattaa ja voi teettää ulkopuolisella ja mitä hommia voisi tehdä itse? Tässä muutama vinkki kesämökin kunnostamiseen.

Lue lisää
06.06.2018

Kuinka kehittää liiketoimintaa asiakkaiden kanssa?

Asiakaskokemus on tullut tärkeimmäksi yrittäjien kilpailuvaltiksi viime vuosina. Asiakkaista on tullut tietoisempia kuluttajia ja palveluita vertaillaan yli toimialarajojen. Sosiaalinen media toimii asiakkaiden äänitorvena niin hyvässä kuin pahassa. Asiakkaat haluavat parempia palveluita ja kokemuksia ja auttavat siksi mielellään yrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa.

Kuinka asiakkaat voisi sitten osallistaa oman liiketoiminnan kehittämiseen? Yrittäjä Tuuli Luhtalampi jakoi meille parhaat vinkkinsä.

Lue lisää
30.05.2018

Kenelle annat kotisi avaimet?

Kun etsit remontillesi toteuttajaa tai kotiisi siivoojaa, törmäät usein ongelmaan, kuinka löytää luotettava tekijä. Kymmenien palveluntarjoajien joukosta pitäisi löytää yritys, joka on omaan tarpeeseen sopiva ja hoitaa myös lakisääteiset velvoitteensa.

Tarkkasilmäinen hakupalvelujen käyttäjä on jo huomannut muun muassa 0100100-palvelussa ja Suomela.fi-sivujen hakutuloksissa vihreitä Zeckit-widgetejä ja Luotettava Kumppani -logoja. Kyseessä on Suomen Tilaajavastuun Zeckit-palvelu, jonka avulla kuka tahansa voi tarkastaa minkä tahansa, esimerkiksi remontti- tai siivousalan, yrityksen taustat ja asiakkaiden arviot. Zeckitistä löytyvät myös yritysten sähköpätevyydet ja asbestinpurkuluvat.

Lue lisää
24.05.2018

Parveke ja terassi kesäkuntoon

Lämpimät päivät ja auringonpaiste houkuttelevat menemään ulos viettämään aikaa, joten on korkea aika laittaa parveke ja terassi kesäkuntoon. Lue mitkä tämän kesän sisustustrendit ovat ja ammenna kuvista inspiraatiota oman terassin suunnittelun.

Lue lisää